Λεβάντα(Lavandula officinalis)

Το όνομα της προέρχεται απο το λατινικό ''lavare'' που σημαίνει ''πλένω''.
Το κλασικό λουλουδάτο άρωμα της λεβάντας σίγουρα το έχεις μυρίσει κάποια στιγμή..ιδανικό για να φρεσκάρεις κλινοσκεπάσματα,να αρωματίσεις ευχάριστα συρτάρια ή ντουλάπες μιας και είναι ιδανική για να κρατάει το σκώρο μακριά..
Μικρά μυρωδάτα πουγκιά με αποξηραμένη λεβάντα σίγουρα θα βρεις σε κάθε Ηandmade Beauty Test Box που ετοιμάζουμε καθημερινά.
Χαρακτηριστικά: Δεν είναι τυχαίο που ονομάζεται ''πρώτης ανάγκης αιθέριο έλαιο''.Μπορεί να χρησιμοποιηθεί σχεδόν παντού.Απο μικρές γρατσουνιές μέχρι τσιμπήματα εντόμων.Για να φρεσκάρει τον αέρα ως να σου χαρίσει ενα ηρεμο ύπνο.
Και η θεραπευτική λίστα συνεχίζεται..
Πολύ χρήσιμη για την περιποίηση της επιδερμίδας εξαιτίας των αναζωογονητικών ιδιοτήτων της και της προστασίας που παρέχει στα κύτταρα.
Αναμιγνύετε με πολλά άλλα αιθέρια έλαια ενισχύοντας τις θεραπευτικές τους ιδιότητες(αγαπημένοι συνδυασμοί με περγαμόντο,γιασεμί και υλάνγκ-υλάνγκ).

Θεραπευτικές ιδιότητες:Το αιθέριο έλαιο της λεβάντας είναι αντιμυκητιακό,αντισηπτικό,αντικαταθλιπτικό,καταπραυντικό,χαλαρωτικό,εξισορροπιστικό,αποσμητικό.Εχει βρεθεί οτι είναι αποτελεσματικό σε περιπτώσεις στρες,αυπνίας,κατάθλιψης και κούρασης.

*Αγαπάμε ιδιαίτερα τη Λεβάντα και τη χρησιμοποιούμε σε πολλά προιόντα..Μερικά θα δεις εδω  και εδω*

(from''The Essential Oils Book'')

(όλες οι πληροφορίες που αναφέρονται στην ιστοσελίδα μας έχουν καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα.Σε προβλήματα υγείας να συμβουλεύεστε τον γιατρό σας)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Leave-In Hair Conditioner:Μαλακτικό μαλλιών χωρις ξέβγαλμα

Ενα νεο αρωματικό και αναλαφρο προιόν για τη φροντίδα των μαλλιών προστέθηκε στο μενού της Amelie-HandmadeBeauty. Ενα μαλακτικό spray π...